Важна новина за златото.Цената на златото удари исторически рекорд – на

...
Важна новина за златото.Цената на златото удари исторически рекорд – на
Коментари Харесай

Рекордно поскъпване на златото

Важна новина за златото.

Цената на златото удари исторически връх – на интернационалните пазари благородният метал доближи 2163 $ за тройунция. Два пика на цената на златото за няколко дни, регистрират на тържищата.

Поскъпването е обяснимо с упованията за понижаване на лихвите в Съединени американски щати, идните президентски избори зад океана и геополитическата неустановеност, регистрират специалистите.

Докъде ще продължи възходящата наклонност в цената му е мъчно да се предвижда.

„ Ако не сте купили предишния месец или преди три месеца и се забавите още 2-3 месеца няма да извършите толкоз огромна финансова неточност. Но в случай че закупите в този момент от неведение, от лакомия и от боязън, най-вероятно ще го продадете, когато цената тръгне да пада и ще загубите пари “, споделя Макс, Баклаян, шеф на компания за търговия с благородни метали.

По-високите цени на златото се отразяват и върху пазара на бижута от скъпия метал.

„ Ако продам в този момент примерно на избрана цена, след няколко дни то е малко по-скъпо към този момент и аз би трябвало да се презастраховам – да продам на малко по-висока цена, да предвидя това повишаване “, разяснява Димитър Алексиев от Съюза на златарите, представен от бТВ.

На украшение от един грам оскъпяването е от един-два лв., пресмятат златарите. Като подготвен артикул грам злато коства сред 200–220 лв..

Златото постоянно се употребява и като отбрана от инфлацията в дълготраен проект, само че и като застраховка при форсмажорни условия. Инвестиционното злато е бързо ликвидно. Това значи, че може да се продаде против пари при нужда, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР